luni, 13 august 2007

Corina Chiriac are o drama in familie


De cativa ani, Corina Chiriac traieste o drama. Matusa din partea tatalui ei, Angela Anastasiu (81 de ani), e bolnava de Alzheimer. Din pacate, tratamentul nu-i mai e de folos. Si cea mai mare suparare a Corinei este ca matusa care a botezat-o nu vrea sa stea internata sub ingrijire permanenta.
'In ultimii cinci ani, boala matusii mele s-a agravat', povesteste artista. Verisoara Corinei a angajat doua femei care sa-i ingrijeasca mama, dar ambele au plecat cu diferite bunuri din casa si cu pensia batranei.
Batrana a refuzat sa fie dusa la azil
Corina Chiriac a incercat apoi s-o duca pe matusa ei la un azil, insa batrana a refuzat sa fie internata, amenintand cu sinuciderea in cazul in care nu este lasata sa stea acasa. Din cauza bolii, femeia iese singura din casa, tipand in gura mare ca moare de foame. 'Nu o data a iesit pe strada strigand ca n-a mancat de zile intregi, invitand in casa straini de pe strada, sa-i tina de urat sau sa cumpere eventual chiar casa, in schimbul unei tigari. Multi sunt cei care au vazut-o pe bolnava in ciorapi pe strada, tipand si cersind favoruri netrebuincioase', se destainuie Corina.
Boala afecteaza memoria
Boala Alzheimer e o afectiune degenerativa a creierului. Determina tulburari de memorie, gandire si comportament. Este cea mai frecventa cauza a dementei in randul persoanelor cu varsta de peste 65 de ani. Unele studii de specialitate arata ca boala Alzheimer reprezinta 50% din totalul dementelor.
sursa: libertatea.ro

Niciun comentariu: