sâmbătă, 28 iulie 2007

Gigi Becali - baga bani in biserici


Gigi Becali este un om foarte credincios si a lasat sa se vada acest lucru prin actiunile sale caritabile, indreptate catre bisericile din tara si din strainatate. Vrand poate sa-si cumpere un loc in Rai, Gigi a ajuns sa investeasca in 'cele sfinte', conform apropiatilor sai, in jur de 50 de milioane de euro. Pana acum, Becali a finantat constructia a peste 20 de biserici.
Posesor al unei averi uriase, Gigi Becali este convins ca doar credinta in Dumnezeu l-a ajutat de-a lungul timpului in afaceri. Cu cativa ani in urma, el s-a hotarat sa investeasca o parte din averea lui in lacasele de cult. Milionarul este pana in prezent ctitor a peste 20 de biserici din tara si strainatate, fara a le lua in calcul pe cele la care doar a ajutat cu donatii. 'Eu nu ma uit la bani cand e vorba de cele sfinte si aici in tara sunt dispus sa investesc oricat in constructia si restaurarea de biserici', a declarat Gigi Becali.
Vrea sa ctitoreasca in curand inca trei in ItaliaCel mai recent proiect al latifundiarului e legat de ridicarea a trei lacase de cult in Italia, in orasele Roma, Milano si Torino. Cu o investitie totala aproximata la 10 milioane de euro, patronul Stelei vrea sa organizeze si un festival romanesc in Italia. De-a lungul timpului, Becali a mai investit si in reconstructia schitului 'Sfantul Ioan Botezatorul' si a chiliilor de la Muntele Athos, unde locuiesc 250 de calugari romani. El a donat pana acum nu mai putin de 2.500.000 de euro, urmand ca pana la finalizarea lucrarilor sa investeasca in total aproximativ 5.000.000 de euro. La inceputul acestui an, omul de afaceri a dat 250.000 de euro pentru constructia unei biserici ortodoxe la Washington, iar vara trecuta a decis sa bage 4 milioane de euro in restaurarea completa a Catedralei Sfantul Nicolae din Bruxelles. Milionarul nu a uitat nici de bisericile din Romania. El a contribuit si la finantarea pentru aurirea Bisericii 'Trei Ierarhi' din Iasi, dar si pentru finalizarea lucrarilor la Sala Gotica, un alt edificiu din curtea acesteia. Donatia lui Becali a constat in suma de 200.000 de euro. In judetul Bacau, el a mai donat 3.000 de euro bisericii din Harja-Oituz, 2.000 euro Parohiei Valea Mare-Colonesti, 2.000 euro Bisericii 'Sf. Nicolae' din Vaslui, 1.000 euro bisericii din Rates-Cuza si inca 1.000 de euro Bisericii Arbore din Suceava. De asemenea, a promis ca va sprijini continuarea lucrarilor la Catedrala 'Cuvioasa Paraschiva' din Focsani, cu 300.000 de euro.In fine, Becali a mai investit 4 milioane de euro si la Vadu Rosca. El a ridicat acolo case pentru sinistrati, dar si Biserica 'Sfantul Gheorghe'. Gigi a spus ca a ales acest sfant deoarece i-a purtat noroc in viata.
Are 900 de milioane de euroAverea lui Gigi Becali, evaluata de specialistii revistei 'Capital' la aproximativ 900 de milioane de euro, s-a dezvoltat datorita numeroaselor terenuri pe care le are in posesie. Investitiile imobiliare i-au marit averea latifundiarului din Pipera cu cateva sute de milioane de euro doar in ultimul an.
sursa: libertatea.ro

Niciun comentariu: