miercuri, 13 octombrie 2010

Angelina Jolie nu mai are voie să filmeze în Bosnia

Autorităţile bosniace au anulat, astăzi, autorizaţia de filmare pentru un lungmetraj regizat de Angelina Jolie - o poveste de dragoste din timpul războiului din Bosnia -, în urma protestelor unei asociaţii de femei care au fost violate în timpul acestui conflict.

Ministrul Culturii al Federaţiei croato-musulmane, Gavrilo Grahovac, a revenit asupra unei decizii luate deja de ministerul său, prin care echipa lungmetrajului era autorizată să filmeze scene în regiunea de la Sarajevo şi Zenica.

Potrivit presei locale, filmul prezintă povestea de dragoste dintre o musulmană violată şi atacatorul său, un sârb. Actriţa americană a început deja filmările, în calitate de regizoare, în Ungaria şi aştepta să continue lucrul, în noiembrie, în Bosnia.

"Este o minciună. Între miile de mărturii ale femeilor violate în timpul războiului, nu există niciuna care să prezinte o poveste de dragoste între victimă şi călăul ei", a declarat Bakira Hasecic, preşedinta asociaţiei "Femei victime ale războiului" din Sarajevo, informează Mediafax.

Niciun comentariu: