duminică, 28 decembrie 2008

Ninsorile abundente, viscolul si poleiul fac legea in America



Iar vremea nu da semne ca s-ar imblanzi. Zapada a semanat haos pe sosele si in aeroporturi. Mii de americani se tem ca-si vor petrece Ajunul Craciunului in salile de asteptare, pentru ca multe zboruri au fost anulate.

Mii de pasageri sunt blocati in aeroporturi de cateva zile. Oamenii stau la cozi interminabile ca sa-si reprogrameze calatoriile. Unde n-a nins, a dat frigul. Un ger crunt care i-a alungat chiar si pe cantaretii intalniti in mod obisnuit pe la colt de strada, prin orasele Americii.

Nici pe sosele nu se circula mai bine. In centrul si nordul Statelor Unite, ninsorile abundente si viscolul nemilos au transformat drumurile in capcane pentru soferi si s-au inregistrat numeroase accidente. In Massachusstes, troienele au luat asemenea proportii incat casele abia de se mai ghicesc printre nameti. Cei mai harnici, care nu se tem de frig, au iesit sa curete zapada.

De zeci de ore, mii de case au ramas fara curent electric. Aflati la ananghie, oamenii s-au descurcat cum au putut.

Altii, au profitat intr-un mod simbolic de vremea rea. Un indragostit din Long Island i-a cerut mana iubitei intr-un fel original. E de dorit, totusi, ca sentimentele lui sa fie mai trainice decit zapada pe care si-a scris cererea in casatorie.

Niciun comentariu: