duminică, 14 decembrie 2008

Cea mai lungă scrisoare către Moş Crăciun

Peste o mie de elevi cu vârste între 8 şi 14 ani din şcolile braşovene încearcă, de luni, să scrie cea mai lungă scrisoare adresată lui Moş Crăciun, căruia îi vor adresa şi rugămintea de a interveni pe lângă oamenii mari pentru a salva planeta.
Timp de o săptămână, o rolă uriaşă de hârtie, având peste 300 de metri, va circula prin şcolile din Braşov, urmând ca elevii să îşi scrie pe ea solicitările pentru Moş Crăciun. Fiecare dintre copii va începe însă prin a-i cere Moşului să intervină pe lângă oamenii mari pentru a salva pădurile şi pentru a proteja planeta.
Punându-şi pe hârtie dorinţele, elevii braşoveni încearcă să stabilească şi un record mondial, pentru a se înscrie în celebra Guiness Book cu cea mai lungă scrisoare adresată vreodată lui Moş Crăciun. De altfel, timp de o săptămână, cât rola de hârtie va circula prin şcolile braşovene, un notar public va superviza întreaga operaţiune, urmând ca la final să întocmească un proces-verbal care să ateste veridicitatea recordului.
Acţiunea a început luni, la ora 10.00, la Liceul "Andrei Mureşianu", primii care şi-au pus pe hârtie solicitările pentru Moş Crăciun fiind elevii de clasa a IV-a. Marţi, rola de hârtie va ajunge la Şcoala generală nr. 5 din Braşov.
Întreaga campanie, de întocmire a celei mai lungi scrisori către Moş Crăciun, reprezintă o iniţiativă a Companiei "Poşta Română", prin Direcţia Regională Braşov, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov.
În 18 decembrie, uriaşa scrisoare va fi expediată prin serviciul de curierat al Poştei Române la adresa Santa Claus, Arctic Circle, 96930, Rovaniemi, Finlanda - "domiciliul" oficial al lui Moş Crăciun.

Niciun comentariu: