sâmbătă, 27 iunie 2009

Mihai Trăistariu: "Michael a fost cel mai mare artist din istoria omenirii "


Trecerea în nefiinţă a lui Michael Jackson este plânsă în întreaga lume. Cum era de aşteptat, moartea regelui muzicii pop este regretată şi de fanii acestuia din România.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, vineri, că Michael Jackson a fost un om de "o mare sensibilitate şi un mare talent", care prin venirea sa în România, în 1992, a marcat istoria "muzicii tinere".


"La vremea respectivă, Michael Jackson era pe val, era cel mai cunoscut, cel mai îndrăgit şi orice spectacol al lui era un eveniment. Aşa încât toţi românii au apreciat sosirea lui Michael Jackson în România", a spus fostul preşedinte pentru Mediafax.

Ion Iliescu a mărturisit că primul său contact cu Michael Jackson a avut loc la Casa de Copii de lângă Arcul de Triumf.

"Trăsăturile lui de caracter - om foarte simplu, foarte deschis, nesofisticat, cu o anumită inocenţă specifică copilăriei - le-am simţit şi în contactul acesta cu lumea copilăriei, cu copiii. S-a simţit extraordinar de bine şi se vedea că îi place această comunicare directă cu copiii. Din păcate, s-a stins devreme şi la asta a contribuit şi viaţa dusă în ultimii 10-15 ani, care pentru el nu a fost uşoară - cu presiuni de tot felul, cu dificultăţi majore. Este păcat că s-a pierdut un om de talentul pe care l-a avut Michael Jackson. Rămâne în memoria tuturor ca o figură, ca un moment în evoluţia acestei lumi", a spus Iliescu despre prima sa întâlnire, în calitate de preşedinte al României, cu Michael Jackson pentru Medifax.

Regele muzicii pop a concertat pentru prima oară în România în 1992. La sosirea la Bucureşti, Jackson a fost întâmpinat de preşedintele Ion Iliescu, alături de care a inaugurat Căminul Sfânta Ecaterina. Michael Jackson a fost primit, după concertul de la Bucureşti, la Palatul Cotroceni.
Mihai Trăistariu şi-a exprimat şi el regretul faţă de moartea "Regelui Pop-ului" Michael Jackson numindu-l pe artistul american "cel mai mare artist din istoria omenirii".

"A fost cel mai mare artist din istoria omenirii. Justin Timberlake, Usher, sunt nişte copii ale lui Michael Jackson ", a spus Mihai Trăistariu pentru Mediafax.

Dan Bittman, solistul trupei Holograf, a declarat pentru Mediafax că a fost la concertul pe care Michael Jackson l-a susţinut în România în 1992 şi că indiferent de "istoria care i-a umbrit cariera, rămâne ce a făcut ca muzician".

"Mi-a plăcut extrem de mult concertul. Adevărul este că în acea perioadă nu prea văzusem multe concerte live, dar a fost un concert extraordinar. A influenţat milioane şi milioane de oameni şi, indiferent de istoria care i-a umbrit cariera, rămâne ce a făcut ca muzician ", a spus Bittman.

Marcat de decesul Regelui muzicii pop, cântăreţul Laurenţiu Duţă a declarat pentru Mediafax că Michael Jackson a fost una dintre bucuriile vieţii sale şi spune că l-a înţeles pe artist, atât ca muzician, cât şi ca om. Laurenţiu Duţă a fost la ambele concerte pe care regele muzicii pop le-a susţinut în România şi a mărturisit că şi-a cumpărat bilet şi la unul din concertele pe care Michael trebuia să le susţină în Londra.

"Michael Jackson a influenţat atâţia artişti din toată lumea, precum Celine Dion. Eu sunt doar un biet artist dintr-o ţară mică. Sunt oameni care l-au întâlnit personal şi ar putea să spună atâtea despre el... eu cred că l-am înţeles ca artist, dar şi ca om.... cred că problemele astea l-au măcinat. Regret foarte mult dispariţia lui. A fost un model pentru mine ca artist. Nu pot exprima în cuvinte dragostea pe care i-o port. Cred că milioane de oameni regretă moartea lui", a declarat Laurenţiu Duţă.
sursa: libertatea.ro

Niciun comentariu: