luni, 14 ianuarie 2008

Medicii credeau ca e mort!


Cornel Constantiniu a trait, zilele trecute, o aventura care seamana izbitor cu celebra poveste din 'Moartea domnului Lazarescu', filmul lui Cristi Puiu. Interpretul a primit o mostra din bataia de joc la care sunt supusi romanii prin spitalele autohtone.
A venit pentru plamani si a fost consultat la inima
Pe un ger cumplit, Cornel Constantiniu (63 ani) a ajuns la Spitalul de Urgenta Floreasca. Obiectivul: un examen radiologic la plamani, deoarece suferea de o tuse puternica ce nu-l lasa sa doarma. Dupa 40 de minute de asteptare, o doctorita si-a facut aparitia, iar Cornel Constantiniu i-a explicat problema. Spre surprinderea lui, fara sa-i dea nici o explicatie, medicul a cerut ca interpretului sa i se faca o electrocardiograma, nu un examen la plamani. 'Am spus de la inceput ca sunt purtator de neurostimulator, si nu de stimulator cardiac, cum banuia dansa, insa nu m-a lasat pana nu a schimbat trei electrocardiografe, pentru ca nici unul nu functiona corect', ne-a mai povestit Constantiniu. Pana la urma, medicii au reusit sa puna in functiune un electrocardiograf si in timpul examenului, cantaretul a inchis ochii. A putut sa auda in continuare discutiile dintre asistente. '"O fi el? Nu e el, draga, la tv arata mult mai bine. Da′ crezi ca o fi murit?". Vedeam printre gene cate doua sau trei capete care ma studiau de parca eram la lectia de anatomie a lui Da Vinci', spune solistul. Dupa inca 15 minute, timp in care doctorii s-au convins ca pacientul nu are nimic la inima, Cornel Constantiniu a fost luat pe sus si dus la Radiologie, unde i s-au efectuat analizele pentru care venise cu trimitere de la medicul de familie.
"Vrei sa imbolnavesti pacientii?"
Cornel Constantiniu considera ca el s-a bucurat totusi de un tratament bun din partea cadrelor medicale, fata de ce a vazut si a auzit in spital. 'Doctoritei ii casunase pe un barbat care tusea mai abitir ca mine. I-a spus acestuia: "Vrei sa imbolnavesti pacientii?", reprosandu-i ca le poate transmite boala si altora. Eu unul nu am auzit un pacient sa fie consultat de la distanta sau prin telefon', spune suparat cantaretul.
Sufera de Parkinson. Cornel Constantiniu sufera de multa vreme de maladia Parkinson. Interpretul a indurat doua interventii chirurgicale pe creier, prima in Africa de Sud, in 1999, la Cape Town, iar a doua in 2004, la Viena. La aproape 4 ani de la operatia prin care i-a fost implantat un stimulator neuronal, interpretul se simte rau, merge si vorbeste cu dificultate. Din acest motiv, solistul ar avea nevoie de recuperare locomotorie la un sanatoriu specializat din strainatate, pe care insa nu si-o permite.

Niciun comentariu: